Martien van Gestel

70 jaar lid van het Steensels kerkkoor

Op zondag  17 november werd Martien van Gestel in het zonnetje gezet omdat hij al 70 jaar lid is van het koor in Steensel.

Het Steensels koor zong altijd op een hoog peil. Dat hoge peil bereikte het niet zomaar. Martien van Gestel, inmiddels 88 jaar oud, was een van de voorzangers, eerst bij het gregoriaans koor, later ook bij het gemengd koor. “Maar je moest wel eerst vijf jaar lang lessen volgen bij dirigent Leonardus de Waal beter bekend als ‘Noriske de Waal’ die je opleidde voor het examen. Dat was niet gemakkelijk want je moest noten leren lezen en heel veel zingen en oefenen. Op je achttiende mocht je examen doen in Bladel en als je dan je diploma had werd je echt lid” vertelt Martien in een eerder interview. Hij zong al vanaf zijn 14e jaar mee in het parochieel mannenkoor dat uitgroeide tot een gemengd koor. Uit dit gemengd koor is het gregoriaans mannenkoor ontstaan. Later ging het gregoriaans koor op in het gemengd koor.

Martien vond het altijd fijn om te zingen. Het gaf hem veel voldoening om bij te dragen aan een mooie mis en ook om te merken dat de mensen in de kerk dit waarderen. Hoewel hij het liefste gregoriaans zong, doet hij ook met veel plezier mee met het gemengd koor. “Zolang het nog gaat blijf ik meedoen”, vertelt hij. 

Contact
Administratie

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel