LENTEWANDELING 1 MAART

Op woensdag 1 maart organiseert de Pelgrimsherberg in Vessem ’s morgens weer een seizoenswandeling. Thema dit keer (hoe kan het ook anders): het ontluikende voorjaar. Wat zien wij buiten gebeuren? doet dat met elk van ons?

Loop jij dit keer ook mee?

Praktisch

Vanaf 09.00 uur ben je welkom in de herberg, Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem.

Om 09.30 starten we met een korte kennismaking en uitleg van de tocht. Om 09.45 gaan we op pad. Om 12.00 uur zijn we weer terug bij de herberg waar we ervaringen uitwisselen en ideeën voor de besteding van de middag aanreiken.

Om 12.30 sluiten we de wandeling in de pelgrimsherberg af.

Als je dat wilt kun je optioneel gebruikmaken van de lunchmogelijkheid in de herberg. Dat geef je bij aanmelding op en je betaalt per plekke. Je kunt ook je eigen lunch meenemen en bijvoorbeeld in de belevingstuin opeten.

Aanmelden via de website www.pelgrimsherberg.nl of via pelgrimsweekenden@gmail.com

KOSTEN

Behalve wanneer je de lunch in de herberg wilt gebruiken, zijn er aan jouw deelname geen verdere kosten verbonden. Wel vragen we je om een donativo, een vrijwillige gift, zoals die in pelgrimsherbergen onderweg gebruikelijk is.

PELGRIMEREN KLOOSTERRONDWANDELING VESSEM 11 MAART

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

KLANK- EN STEMDAG  6 APRIL

Wat gaan we doen?

Door middel van het zingen van eenvoudige herhalende meditatieve liederen (mantra’s) kom je tot rust en voel je de eigen bezieling. En dat schept ruimte om gewoon te zijn met de klank, met de samenzang, met de betovering van de herhaling en de soms wonderschone muziek die daaruit als vanzelf ontstaat. Iedereen kan mee doen, zangervaring is niet nodig. Daarnaast gaan we ook werken met klank (zonder melodie). Dat wil zeggen klank door de eigen stem en eenvoudige natuurlijke instrumenten, zoals ratelaars,  klankschalen, indianen drum etc.  Zonder regels improviseren we met de eigen stem en de instrumenten.

Een onderdeel van de dag zal ook een klankconcert zijn.  Daarbij kunt u ontspannen liggen en genieten waarbij wij als begeleiders met onze stem en instrumenten een “concertje geven”.

 Praktisch

Vorig seizoen organiseerden we deze dag, gericht op bezinning en meditatie door klank en mantra’s, twee keer. Dit jaar gaan we vanwege de succesvolle ervaringen daarmee door. Op 6 april ben je van harte welkom. We beginnen om 10 uur en eindigen om 16.00 uur. Kosten € 35.  Koffie/thee en een lunch zijn inbegrepen. Opgeven? Mail naar pelgrimsweekenden@gmail.com of meld je aan via de website www.pelgrimsherberg.nl

LABYRINTDAG  14 APRIL

Het lopen van de kronkelige wegen van een labyrint is voor velen een metafoor voor het eigen levenspad, vol verwachte én onverwachte wendingen.  Het is een vorm van loopmeditatie waarbij je je bezint op wat in jouw leven op dit moment belangrijk is. Het geeft je meer zicht op wat je wilt en op wat je tegen kunt komen.

Echt een dag voor jezelf, om even helemaal tot rust te komen.

Uiteraard lopen we zelf een tweetal keren het labyrint. Ook wordt ons meer verteld over de vele verschijningsvormen van het labyrint, wereldwijd.

Praktisch

De dag vindt plaats in de pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem en in het mooie in de tuin gelegen labyrint. We beginnen om 10 uur en stoppen om 16.00 uur. Kosten: € 35 inclusief koffie/thee, lunch en materialen. Opgeven kan via de website www.pelgrimsherberg.nl (aanmeldformulieren) of via het sturen van een mail naar pelgrimsweekenden@gmail.com

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel