KOSTER GEERT DOLMAN in Vessem

Beste parochianen,

We kunnen er niet aan ontkomen dat we op bepaalde momenten afscheid moeten nemen van dierbare medewerkers en vrijwilligers die om welke reden dan ook hun werkzaamheden gaan neerleggen.

Zo is nu in Vessem het ogenblik aangebroken dat onze koster Geert Dolman per 1 september 2023 zijn kosterstaak gaat neerleggen en zijn werkzaamheden zal overdragen aan een opvolger. Gezien zijn leeftijd en aantal dienstjaren begrijpen we dat voor Geert nu het moment van afscheid is gekomen.

Geert heeft gedurende vele jaren, om precies te zijn 18 jaren, met grote toewijding en nauwgezetheid zijn kosterstaak vervuld in de St Lambertuskerk van Vessem, onze huidige Kapelkerk. Wij kennen Geert als iemand die zeer trouw en toegewijd is en zijn verantwoordelijkheid ten volle op zich neemt. Je kunt altijd van hem op aan. Geert staat ook midden in de gemeenschap van mensen. Daardoor kan hij een echte gastheer zijn voor de bezoekers van de kerk. Zowel tijdens vieringen en tijdens de eredienst, maar ook bij rondleidingen en concerten.

De parochianen weten hem te vinden voor het opgeven van misintenties of bij vragen over het parochieleven. Ook zijn bezoekjes aan Groenendaal worden tot op heden nog altijd zeer gewaardeerd.

Geert zorgde ervoor dat mensen zich in de kerk thuis konden voelen. Op allerlei momenten heeft hij de kerk geopend als er afspraken waren, werkzaamheden, bezoekers of concertgangers.

Zeker vanaf het moment dat zijn collega Louis van Ham zijn werkzaamheden neerlegde als koster, stond Geert er dikwijls alleen voor. Ook als zijn gezondheid en leeftijd hem maanden om het rustiger aan te gaan doen, voelde Geert zich toch verplicht om er te zijn als om zijn aanwezigheid gevraagd werd. Daarover maakten wij ons dan wel eens zorgen. Er zijn diverse pogingen gedaan om een goede hulpkoster te vinden.

We zijn dan ook heel erg blij dat wij als opvolger van Geert mogen aankondigen dat Treske Bruning zijn taken als hoofdkoster per 1 september 2023 zal gaan overnemen. Toen Treske haar belangstelling voor het kosterschap aan ons kenbaar maakte, deed ze dat met de woorden of de opvolger van Geert ook een vrouw mag zijn?! Op onze reactie of ze iemand op het oog had zei ze dat ze het zelf wel wilde doen. Treske woont vlakbij de kerk en is door haar koorwerkzaamheden in de regio ook heel vertrouwd met het kerkelijk gebeuren. Wij zijn dan ook heel erg blij met de nieuwe koster en ook Geert heeft al een vreugdedansje gedaan.

Dit betekent dat we binnenkort afscheid gaan nemen van Geert Dolman als dé koster van Vessem. Hij heeft wel aangegeven om te blijven inspringen als het echt nodig is en Treske met raad en daad bij te staan.

We kennen Geert als een plezierige man, altijd in voor een praatje en dikwijls twee praatjes. Buurten is zijn lust en zijn leven. Altijd kon hij rekenen op de steun van zijn vrouw Corrie, die ook vaak als lector meekwam naar de kerk.

Vanaf deze plaats willen wij dan ook als kerkbestuur en pastoraal team heel veel dank brengen aan Geert voor zijn vele jaren trouwe dienst. We hopen elkaar ook in de toekomst nog vaker te mogen ontmoeten. Wij wensen Geert en Corrie met hun kinderen en kleinkinderen nog een hele goede tijd samen toe, waarin zij geluk en welzijn met elkaar mogen delen.

Geert, bedankt !!

Parochie St Willibrordus Eersel.
Pastoor C. van Lamoen.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel