Op zaterdag 29 juni a.s wordt weer de jaarlijkse bedevaart vanuit Eersel naar Retie en Werbeek in de Belgische Kempen gehouden. Een traditie die al eeuwenlang, namelijk sinds het jaar 1661 bestaat en nu dus al meer dan 360 jaar van generatie op generatie wordt overgedragen. Het zal weer een dag worden van devotie, maar ook van gezelligheid. De meeste pelgrims maken de tocht van van Eersel naar Retie en Werbeek per fiets of per auto, maar ook een aantal gaan te voet. Zoals elk jaar zullen ook dit jaar weer de beide gildes uit Eersel, het Onze Lieve Vrouwegilde en het St. Catharina en St. Barbaragilde en tevens de Eerselse harmonie de Goede Hoop aan de bedevaart deelnemen. Overigens zijn ook deelnemers uit de andere dorpen van onze parochie van harte welkom om aan te sluiten en de laatste jaren zien we dat ook steeds meer gebeuren.

Programma op 29 juni

Het programma op de bedevaartsdag is als volgt:

10.30 uur: H. Mis in de parochiekerk van Retie, voorganger is pastoor C. van Lamoen
11.30 uur: Pauze in de herbergen van Retie
12.30 uur: Ontvangst op het Raadhuis
13.00 uur: Serenade harmonie de Goede Hoop en vendelgroet Gilde
13.30 uur: Opstellen en vertrek bedevaart naar de kapel van Werbeek
14.00 uur: Bidstonde in de kapel van Werbeek
14.45 uur: Onthaal VVV Retie bij de kapel

Daarna de terugreis naar Eersel waarbij velen op de terrassen onderweg graag nog wat nabuurten onder het genot van een pintje om zo op een gezellige manier de dag af te kunnen sluiten.

Bedevaart te voet?

Nu alweer een jaar of twintig doet een groep van dertig á veertig bedevaartgangers de tocht te voet. We vetrekken dan om stipt 5.30 uur vanuit de Willibrorduskerk in Eersel. Na een tocht van ruim 20 kilometer met een koffiepauze in Postel komen we dan rond 10 uur aan in Retie. Heeft u interesse om de bedevaart te voet mee te doen, geeft u dan op bij broedermeester Toon van de Ven (contactgegevens onderaan dit artikel).

Graag tot ziens op 29 juni a.s.

Namens de zuster- en broederschap van de bedevaart Eersel-Werbeek,

Toon van de Ven
Tel.nr. 06-83321700
Emailadres: toonendinievandeven@gmail.com

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel