Ben jij één van de 2 schakels die wij op dit moment missen in ons kerkbestuur?

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid die de rol van secretaris een mooie uitdaging vindt, en we willen het kerkbestuur graag versterken met een algemeen bestuurslid.

Twee leuke vrijwilligersvacatures, waar je, afhankelijk van je wensen, tijd en ambities, zelf voor een groot deel vorm aan kunt geven.

Wij zijn een parochie die geloofwaardig en eerlijk wil zijn, een parochie van mensen. Een kerk die van mensen houdt, die troost, lacht en bemoedigt, een kerk van mensen die er voor elkaar zijn als het nodig is. Eenvoudig en nuchter. Ieder kan inbreng hebben en van iedereen wordt wat verwacht. Wij proberen daarbij steeds vernieuwend en eigentijds te zijn en een vertaling te maken naar de huidige tijd.

“Jij komt als geroepen”

 In jouw rol als secretaris binnen ons kerkbestuur zouden wij graag het volgende van je willen vragen:

  • Je zorgt voor de planning, de agenda en de uitnodiging van de vergaderingen van het kerkbestuur. Doorgaans zijn deze eens in de 6 weken.
  • Je verzorgt de interne en externe communicatie. Soms gaat dit nog via formele papieren brieven, maar meestal via de moderne communicatiemiddelen die binnen de parochie worden gebruikt (bijvoorbeeld e-mail en de website).

In jouw rol als algemeen bestuurslid binnen ons kerkbestuur zouden wij graag het volgende van je willen vragen:

  • Je pakt zaken op die binnen de andere portefeuilles niet kunnen worden ingevuld en geeft ondersteuning aan deze portefeuillehouders.
  • Je neemt deel aan de vergaderingen van het kerkbestuur. Doorgaans zijn deze eens in de 6 weken.

Voor beide vacatures geldt:

Heb je een paar uurtjes per maand over of wil je juist meer uren besteden aan vrijwilligerswerk? Alles is mogelijk, je kan de functie uitbreiden met eventuele taken van andere portefeuillehouders. Wat jij leuk vindt en waar jouw ambities liggen. Dat maakt het bestuurswerk zo leuk en boeiend.

Wat krijg je van ons?

  • Een goed functionerend kerkbestuur waar samenwerken voorop staat
  • Een gezellige vrijwilligersavond
  • Goede ondersteuning van de parochiesecretaresse

Onze parochiesecretaresse beantwoordt eventuele vragen met veel plezier, dus neem gerust contact op. Daarnaast vind je op onze website www.samenwillibrordus.nl onder het kopje ‘vrijwilligers meer informatie over vrijwilligerswerk bij parochie Samen Willibrordus.

We hopen snel van je te horen!

Mailen kan naar secretariaat@parochieeersel.nl en bellen naar 0497-512235.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel