Herinrichting Carquefouplein e.o. Eersel

Bereikbaarheid kerk, parochiecentrum en begraafplaats vanaf 20 november 2023

Zoals u waarschijnlijk gelezen heeft zal de gemeente Eersel op maandag 20 november starten met de werkzaamheden rond de herinrichting van het Carquefouplein e.o.

Deze werkzaamheden heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid van onze kerk, parochiecentrum en begraafplaats in Eersel.

Wij staan in goed contact met de gemeente over de bereikbaarheid.

De kerk, parochiecentrum en begraafplaats zullen in fase 1 vanaf de Kerkstraat zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Het parkeren van auto’s zal beperkt zijn dus willen wij u vragen om voor een bezoek te voet of per fiets te komen.

Vanuit Duizel, Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelre is de beste route via de Molenweg – Postelseweg – Laaghuizerweg – Voortseweg – Kapelweg – Kerkstraat.

Wanneer de bereikbaarheid via de Kerkstraat belemmerd wordt, incidenteel in fase 1 en vanaf fase 2 dan is de beste route via de Hees – Provinciale weg N397 – Diepveldenweg – Stokkelen – Bergeijksedijk.

Wanneer de bestrating bij het depot en de toegangspoort bij de begraafplaats (achterzijde) eind december gereed is dan zijn de kerk, parochiecentrum en begraafplaats ook via deze toegang bereikbaar. Dit alles is afhankelijk van de weersomstandigheden waardoor de werkzaamheden kunnen uitlopen.

Bij uitvaarten worden de uitvaartondernemer en familie tijdig ingelicht wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de bereikbaarheid.

Update 30 november:

De grondsanering is inmiddels afgerond, de Kerkstraat wordt niet verder opgebroken om vervuilde grond te ontgraven. Hierdoor blijft de bereikbaarheid van de kerk gegarandeerd aan de voorzijde.

Gedurende de kerstvakantie, wanneer er geen bouwactiviteiten zijn zal de toegang niet wijzigen ten aanzien van de huidige (tijdelijke) toegang. Wat er extra bijkomt is een doorsteekpad voor voet- en fietsverkeer langs de horeca op het Carquefouplein. Met behulp van deze doorsteek, hoeven voetgangers niet zo ver om te lopen naar de kerk.

Op de website van de gemeente, https://www.eersel.nl/project-carquefouplein-en-omgeving-in-uitvoering en https://www.eersel.nl/carquefouplein vind u algemene informatie over dit project.

Ook kunt u bij vragen contact opnemen met het parochiesecretariaat op telefoonnummer 0497-512235.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel