Traditiegetrouw gaat de werkgroep met alle Vormelingen iets leuks en leerzaams ondernemen.

Dit jaar hebben we drie Vormelingen en dat vraagt toch om een andere invulling van de dag als dat je met een hele grote groep bent.

Samen met Evy, Sanne en Siem zijn we naar ’s-Hertogenbosch gegaan, waar we eerst een bezoek brachten aan de Sint-Janskathedraal. De Vormelingen waren onder de indruk van het grote gebouw. Ook hebben ze kunnen zien waar Bisschop Mgr. dr. Gerard de Korte woont en werkt (Parade 10 en 11).

Na de lunch zijn we naar het Noordbrabants museum gegaan waar op dat moment ook een tentoonstelling over de Efteling was. Toch leuk om te zien hoe het park er vroeger uitzag. Ook het verhaal van Brabant was heel interessant.

We hadden nog wat tijd over en hebben bijzondere plekjes in Den Bosch ontdekt. Om 16.00 uur was het weer tijd om huiswaarts te gaan.

Siem: Ik vond het een erg leuke dag en het was leuk om de Sint Jan te ontdekken. Daarna gingen we naar een heel leuk restaurantje wat ’t opkikkertje heet. Helemaal gevuld met kikkers (nepkikkers natuurlijk 😉). Toen hebben we de Efteling ontdekt in het Noordbrabants museum. Het was een superleuke en gezellige dag!

Evy: Het was een super leuke dag in Den Bosch. We hebben een kaarsje aangestoken in de Sint Jan en in het Noordbrabants museum hebben we veel geleerd. Als afsluiting hebben we nog een heerlijke Bossche bol gegeten.

Sanne: Kei leuke dag gehad! Eerst naar de Sint Jan, een beetje grotere kerk dan onze Willibrordus kerk. Hij is heel mooi en er zijn graven in de vloer van rijke stinkerds. Letterlijk, want vroeger werden de rijken er begraven en omdat de vloer niet helemaal luchtdicht was, kon je ze ruiken. Toen ook nog naar het Noordbrabants museum geweest en daar hebben we een speurtocht gedaan door de Efteling afdeling. Ook zijn we nog lekker een Bossche Bol en appeltaart wezen eten, want dat moet als je in Den Bosch op stap bent. Het was heel erg lekker en gezellig!

Werkgroep Vormsel, Susanne en Lucyl

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel