• Home
  • Eerste Communie 2019

Eerste Communie 2019

Elk jaar is het weer een groot feest als de kinderen uit groep 4 voor de allereerste keer bij Jezus aan de Tafel mee mogen doen en samen met alle anderen in de kerk voor de eerste keer het Brood  van Jezus ofwel de Communie mogen ontvangen.

De kinderen worden op dit feest zorgvuldig voorbereid in een aantal bijeenkomsten en werken daar voor samen aan het project “Open je hart”. Ook bezichtigen ze de kerk tijdens de rondleiding en stellen ze zich voor in de presentatieviering.

Met het feest van de Eerste Communie zetten de kinderen een volgende stap op de weg van hun nog prille geloofsvorming. Dit feest gaat over verbondenheid, erbij mogen horen, samen delen, luisteren naar de verhalen over Jezus en wat je kunt doen om te laten zie dat je bij Jezus hoort.

Bij het delen van het Brood gaat het ook om het delen van het leven met alle mooie kanten, maar ook als het soms moeilijk is. Zoals het voor kinderen een onmisbare ervaring is dat zij altijd op de volwassenen kunnen terugvallen en bij hen bescherming vinden, zo leren we hen ook te vertrouwen op de goede zorgen van God voor ons allen en van ons mensen voor elkaar.  Zo wil ook Jezus voor hen een goede Herder zijn. Hij deelt met ons Zijn Brood als kracht om van te leven.

Dit jaar zijn de eerste Communievieringen:

Zondag 12 mei 2019 om 11.00 uur in Steensel voor de kinderen van Steensel en Duizel.

Zondag 19 mei 2019 om 11.00 uur in Wintelre voor de kinderen van Wintelre en Vessem.

Zondag 2 juni 2019 om 11.00 uur in Knegsel voor de kinderen van Knegsel.

Zondag 16 juni 2019 om 11.00 uur in Eersel voor de kinderen van Eersel.

Wij wensen alle communicanten en hun ouders en familie een hele fijne dag toe.

Namens de hele parochie alvast van harte gefeliciteerd!

Contact
Administratie

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel