Om alvast op de kalender te zetten

  • Zaterdagmiddag 11 november is er in samenwerking met het Kempenmuseum “De acht zaligheden” een Sint Maartensoptocht gepland.

De kinderen zijn om 17.00 uur welkom bij het museum met hun zelfgemaakte lampion. Stokjes met lichtje zijn bij de Action verkrijgbaar, van een lege melkpak, een leeg blik of een doosje kan je een lampion knutselen.

Iedereen is welkom, voor de kinderen staat de ranja klaar. Nadat we wat uitleg hebben gekregen over de traditie van Sint Maarten, trekken we in optocht met Sint Martinus op het paard, de bedelaar, een tamboer en de kinderen met de lampions door het Poeliejoepark. Een sfeervolle ervaring zo met al die lichtjes door het donker onder begeleiding van een tamboer. Uiteindelijk keren we weer terug in de museumtuin. Daar zal Susanne van den Heuvel het verhaal van Sint Maarten vertellen en hopelijk heeft ze namens de parochie weer voldoende eierkoeken bij om te delen.

  • Zondagmiddag 24 december is om 15.30 uur in de Eerselse parochiekerk de kinderkerstbijeenkomst gepland met medewerking van muziekvereniging “De Goede Hoop”.

Pastoor van Lamoen leest het kerstverhaal voor en we zingen samen wat bekende kerstliederen die door de muziekvereniging worden begeleid. Na afloop is iedereen uitgenodigd om met ons, te voet, naar de kerststal op de Markt te lopen. Daar worden we verwelkomd door de Vrienden van de Kerstal die ons na de feestelijke opening trakteren op wat lekkers. U bent van harte uitgenodigd!

  • 9, 10, 11 februari 2024 Carnaval; met carnaval zijn in bijna al onze kerkdorpen carnavalsvieringen.

Verkleed naar de kerk komen en genieten van muziek en gezelligheid, dat is bijzonder! In al onze dorpen vinden er vieringen plaats van Woord en Gebed. Dat maakt dat er net wat meer mogelijk is op het gebied van eigentijdse teksten en alternatieve (vaak ludieke) verhalen. Uiteraard zijn de prinsen en prinsessen aanwezig met hun raad van elf. Dat moet je echt eens meegemaakt hebben.

  • Op zaterdag 24 februari 2024 om 19.00 uur stellen de communicanten en vormelingen zich aan u voor.

Dat doen ze in een voorstellingsviering die plaatsvindt in Wintelre om 11.00 uur. Bent u ook zo benieuwd naar ze? Kom gerust kijken. De viering is kindvriendelijk opgesteld, leuk voor jong en oud!

  • Op zaterdag 23 maart 2024 om 19.00 uur vindt in Wintelre de Palmpasenviering plaats.

Kinderen worden uitgenodigd om thuis een palmpasenstok te maken. Op onze website vindt u de uitleg en werkbeschrijving. Volgens traditie overhandigen de kinderen de palmpasenstok na de viering (als deze gezegend is) aan iemand die ze een warme groet willen geven. Dat kan een bekende zijn, of iemand die ze niet zo goed kennen. Met dit gebaar kunnen ze laten zien: Ook jij doet ertoe! Tevens worden in deze viering de palmtakjes gewijd en uitgedeeld aan de aanwezigen om mee te nemen naar huis.

  • Op vrijdag 29 maart 2024 vindt om 15.00 uur de kruisweg voor kinderen plaats in de kerk in Wintelre

The Passion, maar dan op een voor kinderen begrijpelijke manier. Ze krijgen de uitleg bij de statiën. Om te zorgen dat iedereen deze goed kan zien, worden deze groot geprojecteerd. Wat staat er eigenlijk op die schilderijen die in iedere kerk te vinden zijn? Bent u ook benieuwd? Kom gerust mee kijken en luisteren!

  • Op zaterdag 6 april 2023 gaan we met de Vormelingen deelnemen aan de Power of Fire

Deze dag wordt speciaal voor alle vormelingen van het Bisdom georganiseerd. Om 10.00 uur starten we de dag in de Sint-Janskathedraal in den Bosch. Na afloop van de activiteiten, plakken we er met onze vormelingen nog een gezellig hapje aan vast. Want een gezellige dag vraagt om een passende afsluiting!

  • Op 24 mei 2024 is de Vormselviering en op 26 mei 2024 de Communieviering gepland.

Beide vinden dit jaar plaats in Wintelre. De Vormselviering is gepland om 19.00 uur en de communieviering om 11.00 uur. Komt dat zien!

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel