Volgende uitzending:

09 mei 2024 – 09.30 uur – Eucharistieviering – Hemelvaart
Voorganger: Pastoor van Lamoen

12 mei 2024 – 09.30 uur – Eucharistieviering – Moederdag
Voorganger: Pastoor van Lamoen

19 mei 2024 – 09.30 uur – Eucharistieviering – 1ste Pinksterdag
Voorganger: Pastoor van Lamoen

20 mei 2024 – 09.30 uur – Eucharistieviering – 2de Pinksterdag
Voorganger: Pastoor van Lamoen

26 mei 2024 – 09.30 uur – Eucharistieviering
Voorganger: Pastoor van Lamoen


KERK-TV


Welkom op onze pagina van KERK-TV.
Op deze pagina zullen de vieringen worden aangekondigd die via een livestream op onze website te zien zullen zijn.

Deze opnames worden gemaakt in onze parochiekerk Eersel.

De Eucharistievieringen (priester), woord- en Communievieringen (diaken) of woord- en gebedsviering (leek) worden elke zondag om 09.30 uur óók uitgezonden op Kempen-TV (onder voorbehoud van een beschikbare camera-operator).

Tevens kunnen eerder opgenomen vieringen worden teruggekeken.

Indien u het scherm beeldvullend wilt maken, klik op het icoontjerechtsonder in de livestream.


Na maanden van voorbereiding is de installatie van de camera’s in de kerk van Eersel in maart 2020 afgerond. De camera-operators die de opnames verzorgen hebben bediening instructies gekregen en verzorgen middels een roulatieschema de livestream van de (bijzondere) vieringen. Dit doen zij met veel plezier en deskundigheid.
Zij hebben verstand van techniek en feeling met de liturgie. Kwaliteit staat voorop! 

Maar mocht u denken, dat is ook écht iets voor mij, stuur dan gerust een mailtje naar secretariaat@parochieeersel.nl en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Zo is het nu voor al onze parochianen mogelijk om de kerkdiensten in Eersel live te volgen of deze op een later tijdstip terug te kijken op een pc, tablet of smartphone.

Wanneer u aanwezig bent in de kerk wordt er uiteraard rekening gehouden met de AVG.
Hiervoor vindt u een flyer achter in de kerk bij de ingang.

Soms krijgen we de vraag waarom niet alle livestreams openbaar zijn. Dit leggen wij graag aan u uit.
Een besloten livestream betreft meestal een uitvaart of een jubileum. Bij een besloten livestream bepaalt de familie zelf wie kan meekijken en ontvangen de genodigden een code via de mail.

Gevoelsmatig is het feit dat iedereen een uitvaart kan bezoeken in een kerk, toch iets anders dan dat een uitvaart vrij voor iedereen op internet te zien is. U kunt zich daarom voorstellen dat men kiest voor een besloten livestream. Wij vragen uw begrip hiervoor.

In de huidige tijd beseffen wij des te meer de noodzaak om onze parochianen te kunnen bereiken. Maar ook wanneer er nabestaanden niet in de gelegenheid zijn om een uitvaart bij te wonen, is het een fijne gedachte dat de uitvaart toch te volgen is via een (besloten) uitzending.

De vieringen op zondagmorgen worden, naast de livestream via onze website, ook live uitgezonden via Kempen-TV.


Kerkelijke diensten op TV


VIERINGEN OP TV-INTERNET-FACEBOOK

KRO-NCRV zendt op zondag de Eucharistieviering uit op televisie, vanaf 10.00 uur op NPO 2.

Radio Maria zendt iedere doordeweekse ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur. In het weekend op zaterdag om 09.30 uur en zondag om 10.00 uur.

De dagelijkse live streams door KRO-NCRV gaan het land in! Met ingang van maandag 27 april is gedurende twee weken een eucharistieviering te volgen vanuit de Sint Bavo kathedraal in Haarlem: iedere maandag tot en met zaterdag om 09.00 uur.

Na deze twee weken volgt een andere locatie van waar de live stream wordt uitgezonden. Sinds woensdag 18 maart kwam er van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering en de dagsluiting uit Hilversum. Nu kiest de omroep er voor om te streamen vanuit diverse plaatsen in Nederland, waar door parochies al dagelijks gestreamd wordt. Er wordt dan gebruik gemaakt van de door de betreffende parochies zelf verzorgde stream die via KRO-NCRV zo een groter publiek kan bereiken.

Geloofsgesprek op de plek van dagsluiting

De stream wordt online uitgezonden via de website en het facebookaccount van KRO-NCRV.nl/katholiek. Iedere avond om 19.00 uur werd eerder een dagsluiting uitgezonden via de live stream. Nu zendt KRO-NCRV op dat tijdstip online een eerder op televisie uitgezonden geloofsgesprek uit.

De dagelijkse vieringen en geloofsgesprekken zijn te volgen via deze website en de facebook-pagina.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel