KERK-TV


Binnenkort zullen op deze pagina via een livestream
de weekendvieringen in Eersel te volgen zijn.
Tevens zal er via een link, eerder opgenomen vieringen,
teruggekeken kunnen worden.


Al enige tijd is het parochiebestuur van St. Willibrordus zich aan het oriënteren om, doormiddel van camera’s, het livestreamen van kerkdiensten en uitvaarten mogelijk te maken in de kerk van Eersel.

Zo wordt het voor al onze parochianen mogelijk om kerkdiensten live te volgen of deze op een later tijdstip terug te kijken op een pc, tablet of smartphone.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de AVG.

In de huidige tijd beseffen wij des te meer de noodzaak om onze parochianen te kunnen bereiken. Maar ook wanneer er nabestaanden niet in de gelegenheid zijn om een uitvaart bij te wonen, is het een fijne gedachte dat deze de uitvaart toch kunnen volgen via deze mogelijkheid.

De voorbereidingen zijn in volle gang!

We hebben hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in de arm genomen. Voor het maken van de opnames hebben wij inmiddels vrijwilligers gevonden die verstand hebben van techniek en feeling hebben met de liturgie. Kwaliteit staat voorop! 
Maar mocht u denken, dat is ook écht iets voor mij, stuur dan gerust een mailtje naar secretariaat@parochieeersel.nl. 

Wij hopen u binnenkort te kunnen mededelen wanneer we zo ver zijn om de uitzendingen te gaan verzorgen. Houd onze website daarvoor goed in de gaten.

Tot die tijd zijn we blij dat Kempen-TV onze (speciale) vieringen willen verzorgen.

Kerkelijke diensten op TV


VIERINGEN OP TV-INTERNET-FACEBOOK

KRO-NCRV zendt op zondag de Eucharistieviering uit op televisie, vanaf 10.00 uur op NPO 2.

Radio Maria zendt iedere doordeweekse ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur. In het weekend op zaterdag om 09.30 uur en zondag om 10.00 uur.

De dagelijkse live streams door KRO-NCRV gaan het land in! Met ingang van maandag 27 april is gedurende twee weken een eucharistieviering te volgen vanuit de Sint Bavo kathedraal in Haarlem: iedere maandag tot en met zaterdag om 09.00 uur.

Na deze twee weken volgt een andere locatie van waar de live stream wordt uitgezonden. Sinds woensdag 18 maart kwam er van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering en de dagsluiting uit Hilversum. Nu kiest de omroep er voor om te streamen vanuit diverse plaatsen in Nederland, waar door parochies al dagelijks gestreamd wordt. Er wordt dan gebruik gemaakt van de door de betreffende parochies zelf verzorgde stream die via KRO-NCRV zo een groter publiek kan bereiken.

Geloofsgesprek op de plek van dagsluiting

De stream wordt online uitgezonden via de website en het facebookaccount van KRO-NCRV.nl/katholiek. Iedere avond om 19.00 uur werd eerder een dagsluiting uitgezonden via de live stream. Nu zendt KRO-NCRV op dat tijdstip online een eerder op televisie uitgezonden geloofsgesprek uit.

De dagelijkse vieringen en geloofsgesprekken zijn te volgen via deze website en de facebook-pagina.

Contact
Administratie

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel