Overlijden

Inleiding

Als een dierbare overlijdt, komen naast alle verdriet vele vragen op u af. Praktische vragen. Maar ook diepere vragen over het mysterie van leven en dood. Wij geloven dat er meer is dan alleen het aardse leven.

Tijdens de uitvaart van een dierbare willen we recht doen aan zijn of haar persoon en ook aan de gevoelens die leven bij de nabestaanden. U kunt een beroep doen op de parochie om een viering te verzorgen in de kerk. U kunt als naasten hierbij een eigen inbreng hebben. Bespreek met de parochie wat daarbij haalbaar is.Aanvraag boekje in Word?
Neem contact op!


Werkwijze

Mocht u een beroep op ons willen doen in verband met een uitvaart en/of avondwake, dan kunt u contact opnemen met een van de leden van het pastoraal team. Zie hiervoor de contactgegevens onderaan de pagina. In overleg wordt bepaald wanneer de uitvaartdienst kan plaatsvinden. Degene die de uitvaart voorgaat komt altijd bij u thuis om de invulling van de viering met u te bespreken. Een uitvaartdienst kan een Eucharistieviering zijn, maar ook een Woord- en Communiedienst of een gebedsviering is mogelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor muzikale ondersteuning. Ook dat wordt in overleg afgesproken.

“Geborgen in Gods hand”

Beleving

Onlangs moesten we, na een lang maar mooi leven, afscheid nemen van onze (schoon)moeder, oma en overgrootoma. Volgens haar wens vond de uitvaart plaats in de kerk waar ze een vaste bezoeker was. Vanuit de parochie was er alle medewerking om de dienst naar haar wens in te vullen, met persoonlijke verhalen, muziek en lezingen. Ook de preek door meneer pastoor was persoonlijk en zinvol. We kregen veel positieve reacties. Ook mensen, die de kerk gewoonlijk niet bezoeken, waren lovend over de dienst en het optreden van de pastoor.

We kijken dan ook met een goed gevoel terug op het afscheid.

Leen, augustus 2018


Tarieven

De tarieven vindt u onder het kopje welkom op deze website.


Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel