Op deze pagina vindt u verwijzingen naar websites, literatuur of andere zaken die te maken hebben met het katholieke leven. 

Kiezen voor een monastiek leven

Vrijwel iedere maand ontvangt de abt van Koningshoeven een mailtje van iemand met belangstelling voor het kloosterleven. Dom Bernardus: “De achtergrond van deze kandidaten is zeer divers: van ‘doorgewinterde’ katholieken die al jaren nadenken over een mogelijke roeping tot mensen die soms nog nooit een klooster van binnen hebben gezien.”

Wierook, wijwater & worstenbrood

Als hét centrum voor de geschiedenis van Noord-Brabant heeft het BHIC de missie om zoveel mogelijk mensen historische informatie en beleving te leveren over die Brabantse geschiedenis.

Wierook, wijwater & Worstenbrood heeft als doel het delen van kennis en informatie, maar vooral ook van herinneringen aan en over het katholieke leven tussen 1900 en 1970, een belangrijk deel van de Brabantse geschiedenis.


Ons Kloosterpad

Nu we met corona vaker de wandelschoenen aantrekken is het kloosterpad misschien wel een mooie uitnodiging tot overdenking en zingeving.

Het meer dan 300 kilometer lange wandelpad langs Brabantse kloosters en abdijen is vanaf vandaag toegankelijk. Voor zover corona het toelaat zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten of culinair te genieten.

Lees meer op de website ‘Ons Kloosterpad‘.


‘Herkerken’ laat zien hoe een periode van crisis en verandering, die in eerste instantie een kerk op scherp zet, met het juiste meebewegen kansen biedt om in te spelen op de uitdagingen van vandaag.

Nederlands | Paperback | 9789055605774 | Druk: 1 | januari 2021 | 152 pagina’s

De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling van de Bijbel in duidelijke taal. Deze vertaling maakt de Bijbel voor iedereen begrijpelijk. Het gebruik van gewone taal brengt de tekst dichtbij. Zo kan iedereen ervaren wat de Bijbel mensen van nu te zeggen heeft.

Nederlands | Paperback | 9789089121387 | Druk: 3 | mei 2018 | 1696 pagina’s


De kerkklokken van onze parochie

Enige tijd geleden heeft het parochiebestuur het verzoek gekregen van Jasper om opnames te maken van de kerkklokken in onze parochie gemeente.
Zodat, wanneer er kerken in de toekomst gaan sluiten, dit vastgelegd kan worden in het archief. 

Wanneer u op de button van de desbetreffende kerk klikt, kunt u de filmpjes bekijken en beluisteren op YouTube.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel