Skip to main content

Op woensdagavond 8 mei om 19.00 uur vond er bij de Mariakapel in Vessem een Mariaviering plaats. Deze Mariaviering vormt één van onze kwartaalmomenten, die plaats vinden in de dorpen waar geen wekelijkse viering meer is. Er waren een twintigtal gasten op af gekomen. Te voet, met de fiets en met de auto.

Pastoor van Lamoen ontving iedereen bij de kapel, samen met de vrijwilligers die deze kapel beheren. De viering duurde een klein half uurtje. Er was ruimte voor gesprek, een gebed en het branden van een kaars. Maria kreeg een bloemenhulde namens de parochie.

Het was mooi om te zien en horen hoe waardevol het is om een plek te hebben waar je altijd terecht kunt. Voor even… of voor langer. De Mariakapellen in onze parochie zijn daarom heel waardevol. Dat is ook één van de redenen dat wij in de Mariamaand telkens een kapel in het zonnetje zetten.

Na afloop van de bijeenkomst was er ruimte voor ontmoeting. Er was koffie en thee met uiteraard een Mariakoekje en Mariaschuimpjes erbij! Het weer werkte gelukkig mee, dus we hebben dat kunnen nuttigen bij de picknicktafels die bij de kapel staan. Het was een fijne en intieme bijeenkomst.

Het volgende kwartaalmoment zal plaats vinden in Steensel, in de vorm van een spirituele wandeling. Dat zal in september zijn, weer op een woensdagavond.