In de toekomstvisie voor onze parochie hebben we al aangegeven dat we onze begraafplaatsen open willen houden en ook in gebruik. We zijn daarom vanuit het parochiebestuur bezig om een toekomstvisie te ontwikkelen voor onze begraafplaatsen. We willen daarvoor ook graag weten hoe rechthebbenden en nabestaanden als direct betrokkenen daarover denken, maar we zijn ook nieuwsgierig naar de mening van andere belangstellenden. Vanuit het parochiebestuur worden er nu ideeën ontwikkeld over de herinrichting van de begraafplaats in Eersel, waarbij we de ervaringen daar kunnen gebruiken voor eventuele aanpassingen op de andere begraafplaatsen.

Wij denken daarbij niet alleen aan begraven maar ook aan nieuwe mogelijkheden voor het bewaren van asresten en urnen. Bovendien willen we de begraafplaatsen graag een wat meer parkachtige uitstraling geven: een plaats om te ontmoeten en waardig te gedenken. We hebben daarvoor de hulp ingeroepen van Ada Wille, een landschapsarchitecte met als speciaal aandachtsgebied de (her)inrichting van begraafplaatsen. Zij wil haar ideeën daarover graag delen met de nabestaanden.

Wij nodigen daarom belangstellenden graag uit voor een presentatie over de toekomst van onze begraafplaatsen. Deze presentatie staat gepland voor vrijdag 10 september 2021 om 19.00 uur in de Willibrorduskerk in Eersel (aan de “Stokkelse kant”). In verband met de vakantieperiode voor De Hint plaatsen wij deze uitnodiging in de Zomerkrant van De Hint; helaas weten we nog niet of eventuele coronamaatregelen ons nog beperkingen op gaan leggen voor deze bijeenkomst, maar kunnen die pas mededelen in de uitgave van de Hint, die op 3 september verschijnt. We vragen daarvoor aandacht en begrip.

Uiteraard kunt u het laatste nieuws over deze bijeenkomst ook altijd vinden op onze website: www.samenwillibrordus.nl

Het parochiebestuur.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel