• Home
  • Gespreksavond

Gespreksavond

Thema: ‘Leven uit één stuk’     

We gaan met elkaar in gesprek over het thema ‘leven uit één stuk’. In de drie avonden wordt op verschillende manieren  op dit thema ingestoken: door middel van een filmfragment, een kaartspel en een brief van paus Franciscus. We kunnen hierbij van elkaar leren en elkaar inspireren. Deze avonden zijn bedoeld voor parochianen uit alle zes de kerkdorpen. Gespreksleider is pastoor Van Lamoen.

 
Gespreksavond 1: 28 maart 2019
Als uitgangspunt voor deze bijeenkomst nemen we een filmfragment waarin op een bijzondere wijze het Paasverhaal verteld wordt. Een vader en zoon, die alles geven om het leven van andere mensen te redden.

Gespreksavond 2: 25 april 2019
Aan de hand van een kaartspel gaan we met elkaar in gesprek over ieders beeld van voor de een ‘het goede’ en voor de ander ‘God’ en  welke invloed dit persoonlijk beeld heeft op ons leven.

Gespreksavond 3: 23 mei 2019
We zijn verbonden met de wereld om ons heen. De paus brengt in zijn nieuwe encycliek ‘Laudato Si’ de noodzaak naar voren om zorg te dragen voor onze wereld.  Op deze derde avond zullen we meer kennis nemen van het standpunt van de paus en over de betekenis hiervan met elkaar in gesprek gaan.

Aanmelden: telefonisch bij het parochiecentrum om maandag van 10 tot 12 uur 0497-512235 óf mail parochiecentrum@parochieeersel.nl.  Indien u graag wilt komen maar geen eigen vervoer hebt, geeft u dat ook aan, dan zal de parochie haar best doen om te regelen dat u met iemand kunt meerijden.

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur

Plaats: Parochiecentrum Eersel

Contact
Administratie

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel