Vieringen voor
groot en klein

Kinderen en jeugd zijn belangrijk voor onze parochie. We willen graag op een eigentijdse, uitnodigende en laagdrempelige manier activiteiten voor de jeugd aanbieden. Ze zijn er op gericht om spelenderwijs te leren over het geloof. Om er samen over te praten en om het (samen) bidden te bevorderen.

Uitdaging is het geloof zodanig over te dragen dat kinderen het zelf ook uitdragen en er iets mee doen in hun leven. Leren en beleven gaan hand in hand. Dit gebeurt vanzelfsprekend in de voorbereiding op de Eerste Communie en het Vormsel en de hierbij behorende vieringen voor groot en klein.

We beschikken over een kinderkoor: KiWi, dat de vieringen voor groot en klein mooi opluistert. De vieringen zijn voor iedereen toegankelijk. Jong en oud zijn welkom! Sinds enige jaren zijn er ook de kinderspecials voor allerkleinste parochianen. Deze kinderspecials zijn voor peuters en kleuters met hun broertjes, zusjes en ouders, opa’s en oma’s. In deze korte vieringen wordt interactief en beeldend het verhaal verteld van Kerstmis, De Goede Herder of Franciscus passend bij de tijd van het jaar. Dit wordt afgewisseld met het samen zingen van liedjes. Afsluitend wordt de kinderzegen gegeven en drinken we samen limonade met daarbij een koekje.

De vieringen voor groot en klein worden door speciale werkgroepen voorbereid. Wanneer ze gehouden worden en waar, wordt tijdig bekend gemaakt.


“Alleen – met elkaar – samen met God”


Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel