Vrijwilligersavond Knegsel

 Misschien toeval, maar ik vond het wel iets hebben dat de vrijwilligersavond plaats vond op de extra dag van dit jaar, 29 februari.

Van de 33 werkgroepen uit het verleden en heden, waren ± 50 personen naar deze avond gekomen. Zelfs Theo Heijmans die al in 2015 zijn 70-jarig jubileum van het zangkoor vierde was gekomen en ook één van oudste mannen van Knegsel, Jan Swaans.

Na een kopje koffie en een stuk vlaai opende vice-voorzitter Jos Thomas de avond met een welkomstwoord en een uitgebreid dankwoord aan iedereen die in het verleden en heden als vrijwilliger actief is geweest in en rond de kerk.

Pastoor van Lamoen bood de dames, Mariet Senders, Joke Wouters en Mien van de Ven, die al heel lang bij de kerk betrokken waren, een bos bloemen aan.

Voor Bernard van de Ven had hij nog een verrassing in petto in de vorm van een beeldje.

De avond werd zo een heel gezellig samenzijn. Natuurlijk werkt ook wel mee dat iedereen elkaar kent.

Voor mij is dit DE vrijwilligersavond. Niet te veel poespas. Een hapje en een drankje en gezellig buurten over koetjes en kalfjes.

Bernard van de Ven

Als dank voor de inzet door alle vrijwilligers werd ons een gezellige avond aangeboden door het kerkbestuur. Een mooie avond om nog eens gezellig bij te buurten en herinneringen op te halen. Een avond ook waarop de pastoor mooie woorden sprak voor iedereen die zich verdienstelijk had ingezet voor de kerk en sommigen speciaal in het zonnetje zette. Een avond ook, die je toch ook liet beseffen dat het hoofdstuk “kerk Knegsel” daadwerkelijk werd gesloten. Iemand vroeg me met een lachje, Mariet jij bent zeker de jongste van alle aanwezigen hier (ik ben 68)? Een enkeling was een paar jaar jonger, maar ook hier werd duidelijk dat de kerk helaas niet meer leeft bij jongere generaties. Het is de tand des tijds, maar persoonlijk vind ik het toch jammer.

Mariet Senders

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel