De Ziekendag in Steensel was weer zeer geslaagd!

Op 10 september werd de Nationale Ziekendag gevierd in gemeenschapshuis de Höllekes. Er wordt op deze dag in Steensel niet alleen extra aandacht geschonken aan onze zieken maar ook aan iedereen die 80 jaar of ouder is.

Wilma Haegens en Betsie van de Ven uit Steensel zijn de drijvende krachten achter de organisatie. Daar komt heel wat bij kijken maar gelukkig worden ze geholpen door een aantal vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat deze dag voor veel dorpsgenoten en parochianen een fijne en gezellige bijeenkomst wordt.

Tijdig wordt nagegaan wie er allemaal naar de Höllekes kan komen. En als de mensen niet zelfstandig kunnen komen wordt er gezocht naar hulp bij het vervoer óf men gaat bij hen op bezoek om een attentie te brengen.

Voor 30 mensen maakten ze een mooie fruitschaal. Die werd persoonlijk afgeleverd. Natuurlijk is er dan ook tijd voor een praatje en dat wordt zeer op prijs gesteld.

Op de dag zelf werden de genodigden verwelkomd in het gemeenschapshuis om daar te genieten van een uitgebreide koffietafel. Er waren 60 mensen gekomen. Gestart werd met een kop heerlijke soep en natuurlijk waren er volop verse broodjes.

Het was fijn dat ook pastoor van Lamoen even aanschoof. Vanwege andere verplichtingen kon hij helaas niet lang blijven. Ook onze pastoraal medewerkster Wilma Kouwenberg was aanwezig. Ze maakte met velen een praatje en toonde grote belangstelling voor de aanwezigen. Extra sfeer en vrolijkheid werd verzorgd door het koor De Liederentafel uit Riethoven. Bij veel liedjes kon men meezingen en dat was heel plezierig.

Het was aan velen te zien dat ze erg genoten en blij waren met deze afleiding. Velen spraken dan ook hun waardering hiervoor uit.

Veel dank aan deze werkgroep die door hun inzet dit allemaal mogelijk maakt.

En natuurlijk veel dank aan de Willibrordus parochie en Nieuwe Levenskracht die het financiële deel voor hun rekening namen en  waardoor deze bijeenkomst mogelijk was.

Contact
Secretariaat

0497 - 512235

Contact
Bestuur

0497 - 512235

Postadres

R.K. Parochie
Sint Willibrordus
Kerkstraat 29
5521 JK Eersel